2008. március 23., vasárnap

Útjainkról

A héten látott napvilágot Ilyés Gyula polgármester beszámolója, többek között, a városban elvégzett útjavítási munkálatokról. Kiderül, hogy a jelenlegi mandátum alatt 101 utcát aszfaltoztak le illetve aszfaltoztak újra, a munkálatok összértéke pedig 33 millió új lejre rúg. A mennyiség alapján ítélve úgy tűnhet, hogy minden rendben van, a jelentésben azonban nem esik szó a munkálatok minőségéről.

A polgármesteri hivatal honlapján számtalan polgártársunk bírálja a közelmúltban felújított utcákon végzett munkálatok minőségét. Példaként hadd hozzam fel a nemrég átvett Hám János utcát, mely szerintem esztétikai szempontból elfogadhatatlan. Minőségi és esztétikai problémák azonban szinte minden olyan utcán jelentkeznek, melyeket 2004 óta újítottak fel, beleértve azokat is, amelyeket a tavalyi év végén vettek át.

Áttanulmányoztam a reprezentatív mintán végzett közvéleménykutatás eredményeit is (lásd: http://www.satu-mare.ro/primarie/stiri/nouanepasa.html), melyből kiderül többek között az, hogy a város lakóinak 61 százaléka egyáltalán nincs megelégedve, míg 25.2 százaléka nem nagyon elégedett a polgármester tevékenységével az utak állapotának tekintetében.

Helyénvalónak tartom Ilyés polgármester úr stratégiáját olyan szempontból, hogy prioritásként kezeli a városi úthálózat felújítását. Ezt a munkát folytatni is kell – de másképp. Véleményem szerint a rosszul elvégzett munkálatok miatt jártak gyenge eredménnyel ezek az erőfeszítések, következésképpen a munkálatok lebonyolításának terén kell változtatásokat eszközölni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

mekkora idiotasag ez a blog. nagyokos janos

Boer Ádám írta...

Kedves Nagyokos János,

az idiótaság egy relatív állapot...

Elszomorító viszont, hogy 788-látogató után te vagy az első hozzászóló.