2008. február 24., vasárnap

Miért fogunk nagyobb szemétdíjat fizetni?

Egyik helyi napilapban olvasom, hogy a Florisal ezentúl a termelt hulladék mennyiségének függvényében szabja meg a szemétszállítási díjat. Ez eddig rendben is van, sőt, így kellett volna legyen eddig is.

A szatmárnémetiek azonban azért termelnek viszonylag sok szemetet, és azért fognak többet fizetni, mert a Florisal nem bocsát a rendelkezésükre külön konténereket az újrahasznosítható hulladékok számára.

Ha belegondolunk, mi mindent dobunk a szemétbe, és hogy mennyivel kisebb lenne a termelt hulladék mennyisége, ha az üveget, a pillepalackokat, a papírt és más újrahasznosítható anyagokat külön gyűjthetnénk, megsaccolhatjuk, hogy mennyivel keres többet rajtunk a Florisal pusztán azért mert nem tartja be az önkormányzattal kötött szerződés feltételeit (amelyek a szelektív hulladékgyűjtése kötelezik a céget), illetve azért mert a városvezetés nem kéri számon rajta a mulasztást.

3 megjegyzés:

ger írta...

Bejegyeztelek :)
remélem hasznos lesz és ami a legfontosabb, nem tűnik el a süllyesztőben mint sok más civis-blog. sok olvasót és kommentelöt!

ger

Boer Ádám írta...

@ger
Szia Gergő, üdvözöllek a blogomon, te vagy az első komentálóm.

Rengeteg témám van, úgyhogy egyelőre nem fogok eltűnni csak időm legyen :)

farkas írta...

Sziasztok,
mar lattam maskor is a varosban cikazni azt a feher bukosisakos, egyenruhas motorost, akinek ma elolvastam a feliratat a jarmuven: Garda Florisal. Kene mi is alakitsunk egy hasonlo paramilitaris "garda"-t, Zold, vagy Tiszta Szatmarert Garda nevvel:)....