2008. február 24., vasárnap

A Florisal önkényesen dönt a szelektív hulladékgyűlytés felfüggesztéséről

A Florisal tavaly kezdte meg a nylon és a papírhulladék szelektív gyűjtéshez szükséges konténerek kihelyezését - a 462/2005-ös szerződés 2-ik fejezetének 1. bekezdésében foglaltak szerint egy jó év késéssel.
Nem sokkal azután, 2007 decemberében viszont összeszedte ezeket a konténereket azzal az indokkal, hogy a lakosság néhány ilyen gyűjtőbe más típusú hulladékot is dobott. Hangsúlyozom, hogy a Titulescu téren elhelyezett konténerek esetében – ahová én is hordtam a kiválogatott hulladékot – nem tapasztaltam ilyesmit.
Ezúton is kifejezésre akarom juttatni mélységes felháborodásomat a Florisal hozzáállása miatt, továbbá azért, mert a szatmárnémeti polgármesteri eltűri ezt a döntést, mellyel egyúttal a szelektív hulladékgyűjtés felfüggesztésére is áldását adta.
A szelektív hulladékgyűjtésre való áttérés nem megy egyik napról a másikra, minden valószínűség szerint hosszú idő kell ahhoz, hogy rutinná váljon a dolog, ráadásul a konténerek összeszedése pedagógiai szempontból a lehető legrosszabb húzás volt. Annak érdekében, hogy legalább a saját gyermekeim ne zavarodjanak össze, otthon továbbra is külön gyűjtjük a szemetet és csak azután viszem ki és dobom a közös kukába, miután lefekszenek, hogy ne lássák.
A Florisalnak szerződésbe foglalt kötelessége a szelektív hulladékgyűjtés megszervezése – a lakosok hozzáállásától függetlenül.

Nincsenek megjegyzések: