2008. március 5., szerda

Újabb 40 millió lej kölcsön útjavításra

Szatmárnémeti úthálózatának fejlesztése érdekében újabb 40 millió lej kölcsönt vesz fel a város, mindamellett, hogy 2005-ben 70 millió lej értékben már felvett egy kölcsönt útjavításra.

Szeretném leszögezni, hogy helyeslem Ilyés Gyula arra irányuló szándékát, hogy a városban minden utcát leaszfaltozzon illetve újraaszfaltozzon. Mivel azonban a munkák kivitelezési módja hagy maga után kívánnivalót, az eddig elvégzett munkálatok eredményét legfennebb elfogadhatónak nevezhetjük (néhány esetben egyenesen elfogadhatatlannak).

Egy évvel ezelőtt, amikor a 2007-es év költségvetés közvitáját tartották megmondtam a polgármester úrnak, hogy szerintem hiba lesz 70 millió lej köcsönt úgy elkölteni, hogy a javítások eredménye addig sem tart majd, ameddig a felvett hitel törlesztése. Ilyés úr kerülő választ adott, melyben azt fejtegette, hogy a felvett összeg jóval a törvény által megengedett szint alatt van.

Az lehet, hogy az eladósodás mértéke az új hitel felvétele után is a megengedett szint alatt marad, viszont a kivitelezési munkálatok megszervezését újra kell gondolni, hogy tartósan jó minőségű utak épüljenek a jövő nemzedék által megdolgozandó pénzből.

Nincsenek megjegyzések: