2011. július 25., hétfő

Független civil jelöltként indulna Szatmárnémetiért Boer Ádám

A Transindexnek adott exkluzív sms-interjú
http://itthon.transindex.ro/?cikk=14932

Miért döntött úgy, hogy megpályázza a szatmárnémeti polgármesteri tisztséget?
- A város rohamos fejlődésnek indult a 2004-2008-as mandátum alatt, majd megtorpant az ezt követő időszakban. Ismerem a problémákat és megoldásaim is vannak ezekre. Az utóbbi időben több ismerősöm is biztatott, hogy próbáljam meg.

Függetlenként indul, vagy valamely párt színeit képviseli a választáson? Milyen szervezetek, pártok támogatására számíthat?
- Egyelőre függetlenként indulnék, és számítok az RMDSZ, az MPP, a Német Fórum és az alakuló EMNP támogatására. Tudatában vagyok annak, hogy Szatmárnémetiben csak egyetlen közös, minden fél által elfogadott jelölttel lehet megtartani a polgármesteri tisztséget.

Milyen esélyt lát ön arra, hogy a négy politikai erő konszenzusos döntés alapján önt támogassa a jövő évi választáson?
- Azért határoztam úgy, hogy közös jelöltként indulok, mert valós esélyt látok a megegyezésre. Amennyiben fontos az említett szervezeteknek Szatmárnémeti fejlődése, ki fog alakulni a konszenzus.

Milyen kulcsszavakra építi a kampányát?
- Partnerség és párbeszéd a szatmáriakkal. Minőségi munka. Menedzseri szemlélet. A város értékeinek védelme.

Kérem, sorolja fel Szatmárnémeti öt, mielőbbi megoldásra váró legfontosabb problémáját.
- 1.) Az utak és járdák állapota, az elvégzett munkák gyenge minősége. 2.) A városi közlekedési hálózat túlterheltsége, kerékpárutak hiánya, tömegközlekedés alulfejlettsége, parkolók hiánya. 3.) Szabadidő-eltöltési lehetőségek, rendezvényközpont, strand és sportpályák hiánya. 4.) Régi épületek homlokzatának állapota. 5.) Sétálóutcák hiánya.

Kérem, soroljon fel öt dolgot, amit az ön véleménye szerint városvezetőként jól végzett Ilyés Gyula polgármester.
- 1.) A kulturális élet fellendítése és támogatása. 2.) A meglévő zöldövezetek karbantartása. 3.) Néhány új játszótér létesítése. 4.) Szelektív hulladékgyűjtés - ha megkésve is történt - bevezetése. 5.) Iskolák és óvodák felújítása.

Mit folytatna a jelenlegi polgármester által megkezdett munkából?
- Mindazt, amit az előző válaszban felsoroltam, továbbá valamennyi olyan kezdeményezését, amivel a szatmáriak elégedettek.

Lát-e ön esélyt a központ romos küllemének felszámolására?

- Természetesen látok lehetőséget a homlokzatok, illetve egyes, köztulajdonban lévő épületek teljes rehabilitációjára. A megoldás kulcsa az egyedi helyzeteknek megfelelő finanszírozási forrás megtalálása. Terveim között szerepel egy olyan, költségvetéstől független alap létrehozása, amelyből társfinanszírozható az épületek homlokzatának rendszeres felújítása. Emellett szorgalmazni fogom az EU-s alapok hatékonyabb lehívását.

Nincsenek megjegyzések: